Skip to main content

Frivilligcenteret


Frivilligcentret holder til på Rustenborgvej 2A

Frivilligcenter & Selvhjælp Lyngby-Taarbæk blev etableret som forening i 2003. Vi er en selvstændig, uafhængig organisation med en bestyrelse bestående af lokale ildsjæle. Bestyrelsen repræsenterer det frivillige sociale foreningsliv i Lyngby-Taarbæk. Frivilligcentret er stiftet med det formål at støtte og udvikle det frivillige sociale arbejde i området.

Frivilligcentret er en medlemsorganisation, og det betyder at frivillige foreninger, brugere af selvhjælpsgrupper, frivillige og borgere generelt kan melde sig ind, hvis de gerne vil støtte Frivilligcentrets arbejde. Medlemmerne er vigtige for os, fordi det er gennem medlemmerne, vi kan synliggøre vores folkelige forankring i lokalsamfundet.

Hvis du har lyst til at arbejde frivilligt i Lyngby-Taarbæk, men ikke rigtigt ved hvor eller med hvad, kan du tale med os i Frivilligcentret.

Hvis du savner et bestemt tilbud i Lyngby, hjælp til en bestemt opgave, nogen at tale med, eller noget helt fjerde, kan du også komme forbi og se om vi ved hvor du kan henvende dig.

Frivilligcentret igangsætter desuden aktiviteter og grupper til unge, voksne og pårørende. Disse tilbud kræver ikke medlemskab og er gratis for deltagerne.

Endelig har vi en række tilbud til de lokale foreninger herunder: netværksmøder, gratis kurser, deltagelse i aktiviteter, der synliggør det frivillige arbejde, rekruttering af frivillige, lån af lokaler m.m.

Du kan besøge os i vores åbningstid og medlemsforeninger har mulighed for at booke lokaler til møder o.l.

Har du et hurtigt spørgsmål eller en udfordring i forhold til det frivillige arbejde, er du altid velkommen til at kigge forbi i åbningstiden. Der er kaffe på kanden og som regel har vi tid til at svare på dine spørgsmål med det samme.

Hvis du har brug for mere omfattende sparring eller vejledning, er det en god idé på forhånd at aftale et møde.

Vi har åbent:
Mandage, onsdage og torsdage fra kl. 10-13 eller efter aftale.

Vi tror på

I Frivilligcenter & Selvhjælp Lyngby-Taarbæk tror vi på det gode konstruktive samarbejde på tværs af det offentlige, erhvervslivet og de frivillige indsatser. Når vi i Frivilligcentret har en fælles platform for det frivillige arbejde, står vi langt stærkere og tydeligere end hvis alle parter stod alene. 

Frivilligcenter & Selvhjælp Lyngby-Taarbæk er et af landets 68 Frivilligcentre. Vi er medlem af FriSe, som er den landsdækkende paraplyorganisation for frivilligcentre. Læs mere om FriSe her