Companies starting with S

Seniorklubben

Eftermiddagsklub for seniorer 60+.

SIND

SIND

SINDs lokalforening arbejder for bedre forhold for psykisk sårbare, og arrangerer derudover forskellige lokale tilbud.

SIND Ungdom

SIND Ungdom

SIND Ungdom Lyngby-Taarbæk er et klubfællesskab, for psykisk sårbare unge i alderen 16-35 år. 

SMART Recovery selvhjælpsgruppe

SMART Recovery selvhjælpsgruppe

SMART Recovery er en selvhjælpsgruppe for mennesker med afhængighed (fx stoffer, alkohol, overspisning, ludomani m.m.)

Sofasnak

Hver torsdag er der sofasnak, hvor vi taler om forskellige emner og træner dansk.

Solgårdens Musikalske Venner

Solgårdens Musikalske Venner

Solgårdens Venner arrangerer musikalske oplevelser på Solgården for plejecentrets beboere og andre udefra. 

Sorggruppe for voksne der har mistet

Sorggruppeforløb i  Frivilligcenter Rudersdal, er for dig, der har mistet en kær, og som savner et sted at dele dine sorger og bekymringer og alt det, der tynger efter et dødsfald.

Har du mistet en, der stod dig nær, og føler du dig alene med sorgen? Når en person, vi holder af, dør, kan det være svært at rumme tabet og forstå alle de svære følelser og tanker eller finde mening i livet. Hvis du har lyst til at tale med andre, som også er ramt af sorg, så er sorggruppen måske noget for dig.

Når en person, vi holder af, dør, kan det være svært at finde mening i tilværelsen. Sorgen er forbundet til det menneske, vi har mistet og savner. Men sorgen handler også om, at hverdagen og livet ændrer sig, og det kan være svært at forestille sig, at livet går videre. Sorg er ikke noget, vi skal over, eller en følelse, der kan fjernes. Det er ikke en sygdom, der skal kureres, eller et problem, der skal fixes. Sorg er lige så naturlig en del af vores liv, som kærlighed er. Men sorgen skal være til at bære, så vi kan leve videre og finde glæde og mening i livet igen.

Som efterladt har du måske oplevet følelser som vrede, længsel, søvnproblemer, tristhed, følelse af meningsløshed, irrationelle følelser, skyld og meget mere. Alle følelser er helt naturlige og enhver sorg er sin egen, og vi har forskellige måder at tackle udfordringerne. I selvhjælpsgruppen mødes du med andre, som har mistet et nærtstående menneske, og her kan deltagerne dele erfaringer, lytte og støtte hinanden i et guidet forløb.

Hvem kan deltage?

Sorggruppen er for voksne, der har mistet en ægtefælle eller en partner, forældre, søskende, børn eller nære relationer. Du deltager i et fortroligt forum med 6 - 8 deltagere.

Hvad sker der?

Sorggruppen er en netværksgruppe, hvor deltagerne støtter hinanden - menneske til menneske. Gruppen tilbyder et rum til eftertanke, forståelse og omsorg, men der er ikke tale om terapi. Her er plads til at tale om det der er svært og om alle de dejlige minder. Her er rum for både smil og tårer.

Hvem leder gruppen?

Gruppen sættes i gang af Mette og Marie-Louise, som begge har oplevet tab og savn. Sammen har de skrevet den roste bog ”Dus Med Døden”. Læs mere om sorggruppelederne her.

Hvor og hvornår?

Sorggruppen mødes i Frivilligcenter Rudersdal, Øverødvej 246A i Holte. Mødedatoer:  6. april (lokale 202), 20. april (lokale 202), 4. maj (lokale 202), 18. maj, 25. maj, 1. juni. Mødetid kl. 17–19.

Information og tilmelding:

Det er gratis at deltage i forløbet. Når du har tilmeldt dig, bliver du kontaktet af en af de to ledere af sorggruppen for en indledende samtale og du bliver bedt om at udfylde et mindre spørgeskema, så vi bedre kan tilrettelægge forløbet.

Tilmeld dig her. 

Det siger deltagerne:

  • ” Jeg har fået sat ord på mine kaotiske følelser og tanker og fået rigtig god respons på at jeg er helt ’normal’ ”
  • ”Jeg har fundet meningen med mit liv igen”
  • ” Det har været et frirum for mig. Et sted hvor jeg kunne tale frit og mindes min far. Jeg har fået indsigt og forståelse for sorg og inspiration til at håndtere modgang”

Alle deltagerne i sorggruppen var meget tilfredse med forløbet og vil gerne anbefale forløbet til andre i lignende situation. Alle har fået personligt udbytte af forløbet:

  • 100% har fået en bedre forståelse for sorg
  • 100% oplevede at deltagerne kunne kende hinandens følelser og tanker
  • 75% føler sig mindre ensomme i deres sorg
  • 67% er blevet bedre til at tale om situationen
  • 75% har fået mere kontrol over deres livssituation
  • 67% føler sig mere håbefulde for fremtiden
Spisevennerne

Spisevennerne

Spisevennerne er et tilbud til ældre borgere i Lyngby-Taarbæk, som savner appetit og som ønsker selskab til maden.

Stavgængerne i Det Grønne Område

Stavgængerne i Det Grønne Område

Stavgangsforeningen formål er gennem møder og arrangementer at give alle borgere, svagtseende og kronisk syge lige vilkår for at få naturoplevelser, motion, kultur samt socialt samvær i det grønne område og herved få en sund sjæl i et sundt legeme.

Støtteforeningen for udviklingshandicappede i Lyngby-Taarbæk

Støtteforeningen for udviklingshandicappede i Lyngby-Taarbæk

Støtteforeningen for udviklingshandicappede arbejder for at skabe bedre vilkår for alle med et handicap, dvs. alle der har specielle behov.

Støtteforeningen Paradisets Venner

Støtteforeningen Paradisets Venner støtter ansatte og brugere i arbejdet med at udvikle, igangsætte og drive aktiviteter i værestedet Paradiset.

Støtteforeningen Virumgårds Venner

Foreningen er upolitisk og har til formål at skabe trivsel og glæde for beboere, pårørende og omkringboende borgere med tilknytning til Virumgård.

Suppekøkkenet - Kirkens Korshær

Suppekøkkenet - Kirkens Korshær

I Suppekøkkenet kan man tre gange om ugen få en snak og et måltid mad.