Frivillige og fællesskaber

fællesskab13

Leder du efter et fællesskab? Har du lyst til at arbejde for en sag?

Eller har du brug for hjælp, fx til lektierne eller noget helt andet? 

Så tag et kig i vores Sociale Vejviser... 

Seneste nyheder

 • påske

  God påske allesammen!

  Frivilligcentret holder påskeferie hele uge 13 og frem til tirsdag d. 3. april. Huset er dog stadig åbent for foreninger og grupper, der har booket (og som har nøglekort). Husk at vaske op efter jer, så der ikke står opvask og lignende til dem, som kommer efter 

 • generalforsamling

  Generalforsamling, fællesspisning og ny citykoordinator

  Den 17. april kl. 17.30 inviterer vi til fællesspisning, generalforsamling og oplæg ved den nye citykoordinator i Lyngby, Line Barklund, som vil fortælle mere om, hvordan foreninger og handelsliv kan samarbejde lokalt.

 • sondagsclub

  Ny søndagscafe for voksne

  Oplever du at du 'slår dig på livet' lidt for ofte, og har du lyst til at mødes med andre voksne en gang om ugen til forskellige aktiviteter og hyggeligt samvær? Tryk på billedet og læs mere...

 • sindungdom1

  Sind Ungdom åbner torsdagsklub

  Sind Ungdom åbner en ny torsdagsklub i Lyngby-Taarbæk, som mødes hver torsdag fra kl. 17-21 i FrivilligHuset. Læs mere her.

 • sundhedswww

  Sammen kan vi mere - nyt sundhedsnetværk

  Derfor har vi i Frivilligcentret valgt at sætte fokus på at skabe rammerne for netværk blandt de lokale sygdomsforebyggelses- og patientforeninger. Klik på billedet for at læse mere...

 • legatbogen1

  Find nemt fonde og puljer

  www.legatbogen.dk kan man oprette et gratis login og hurtigt få et godt overblik over fonde og puljer, som man kan bruge, når der skal fundraises til foreningens aktiviteter.

 • teenager

  Har din teenager ondt i livet?

  Og vil du gerne mødes med andre forældre i samme situation? Vi har opstartet en netværksgruppe for forældre til sårbare teenagere - klik på billedet og læs mere.

 • skal du med på holdet

  Vil du gerne dyrke sport, kreative hobbyer eller være med i et socialt, frivilligt fællesskab?

  Men har du svært ved at tage første skridt?

  Så er en foreningsven måske noget for dig? - klik på billedet og læs mere...

 • nyhjemmeside

  Vi arbejder på hjemmesiden...

  Vi har opdateret hjemmesiden og det meste skulle efterhånden være på plads. Der kan dog være et par links, der ikke virker, men det kommer snarest...

 • foraldregruppe

  Ny netværksgruppe for forældre til børn/unge med udviklingshandicap

  Fra januar starter en ny forældregruppe, så har du lyst til at dele tanker, viden og erfaringer, så er det måske noget for dig...

Vi rykkede sammen - i lære som medborger

forside1Fra d. 29. maj-2. juni stod den på medborgerskab, fællesskab og en masse aktiviteter da Frivilligcentret, Stadsbiblioteket, ca. 15 frivillige og 66 7. klasseselever rykkede sammen på pladsen mellem FrivilligHuset og Stadsbiblioteket.

I løbet af ugen dykkede vi ned i, hvad medborgerskab er for en størrelse. Hvad betyder fællesskab for forandring, og hvordan finder man frem til det, der gør, at man selv får lyst til at engagere sig?

Eleverne fandt i grupper frem til forandringer, de gerne vil se i Lyngby-Taarbæk. Nogle ville gerne arbejde for en fælles ungdomsklub på tværs af skoler, andre drømte om wifi-fri og kreative fællesskaber, og andre igen havde tanker om skaterbaner, sociale busser og andre aktiviteter mod ensomhed. I alt kom der 14 ideer og ønsker ud af ugen, som eleverne bl.a. kommunikerede via bokse. 

I løbet af ugen fik vi bl.a. besøg af Natasha Al-Hariri og Mellemfolkeligt samvirke, som fik skubbet til tankerne om hvad medborgerskab er, og hvorfor det er vigtigt. Kasper Sørensen fra Besttellers kom også forbi, og lærte os om, hvordan man kan fortælle en historie og få sit budskab ud, så dem der lytter også husker.

Vi sluttede ugen af fredag på pladsen mellem FrivilligHuset og biblioteket, hvor den både stod på samtalesalon med Nadja Pass, peptalk fra Anne Marie Helger og ikke mindst alle elevernes præsentationer og bokse. Vi sluttede af med fællesspisning og Faiz's formidable falafler :)

Hvis vi selv skal sige det, var det en ret forrygende uge, som kun blev gjort endnu mere forrygende af al den hjælp vi fik fra lokale frivillige, som bakkede op med både god energi, ideer til hvordan vi sammen kunne gøre det endnu bedre og gjorde, at det i det hele taget blev en rigtig god uge. 1000 TAK :)

Boksene med alle budskaberne, drømmene og ideerne kommer de næste par uger til at stå på Rådhuset, hvor alle er velkomne til også at tilføje deres egne tanker, drømme og ideer til forandring.

Selvhjælp

frivillige

I FrivilligHuset mødes mange selvhjælps- og netværksgrupper om alt fra misbrug til litteratur. Læs mere om, hvad selvhjælp er og om de forskellige grupper her.

Flygtninge og frivillige

flygtninger

Få et overblik over de foreninger og frivillige tilbud rettet mod flygtninge og integration i Lyngby-Taarbæk.