Frivillige og fællesskaber

fællesskab13

Leder du efter et fællesskab? Har du lyst til at arbejde for en sag?

Eller har du brug for hjælp, fx til lektierne eller noget helt andet? 

Så tag et kig i vores Sociale Vejviser... 

Seneste nyheder

 • påske

  God påske allesammen!

  Frivilligcentret holder påskeferie hele uge 13 og frem til tirsdag d. 3. april. Huset er dog stadig åbent for foreninger og grupper, der har booket (og som har nøglekort). Husk at vaske op efter jer, så der ikke står opvask og lignende til dem, som kommer efter 

 • generalforsamling

  Generalforsamling, fællesspisning og ny citykoordinator

  Den 17. april kl. 17.30 inviterer vi til fællesspisning, generalforsamling og oplæg ved den nye citykoordinator i Lyngby, Line Barklund, som vil fortælle mere om, hvordan foreninger og handelsliv kan samarbejde lokalt.

 • sondagsclub

  Ny søndagscafe for voksne

  Oplever du at du 'slår dig på livet' lidt for ofte, og har du lyst til at mødes med andre voksne en gang om ugen til forskellige aktiviteter og hyggeligt samvær? Tryk på billedet og læs mere...

 • sindungdom1

  Sind Ungdom åbner torsdagsklub

  Sind Ungdom åbner en ny torsdagsklub i Lyngby-Taarbæk, som mødes hver torsdag fra kl. 17-21 i FrivilligHuset. Læs mere her.

 • sundhedswww

  Sammen kan vi mere - nyt sundhedsnetværk

  Derfor har vi i Frivilligcentret valgt at sætte fokus på at skabe rammerne for netværk blandt de lokale sygdomsforebyggelses- og patientforeninger. Klik på billedet for at læse mere...

 • legatbogen1

  Find nemt fonde og puljer

  www.legatbogen.dk kan man oprette et gratis login og hurtigt få et godt overblik over fonde og puljer, som man kan bruge, når der skal fundraises til foreningens aktiviteter.

 • teenager

  Har din teenager ondt i livet?

  Og vil du gerne mødes med andre forældre i samme situation? Vi har opstartet en netværksgruppe for forældre til sårbare teenagere - klik på billedet og læs mere.

 • skal du med på holdet

  Vil du gerne dyrke sport, kreative hobbyer eller være med i et socialt, frivilligt fællesskab?

  Men har du svært ved at tage første skridt?

  Så er en foreningsven måske noget for dig? - klik på billedet og læs mere...

 • nyhjemmeside

  Vi arbejder på hjemmesiden...

  Vi har opdateret hjemmesiden og det meste skulle efterhånden være på plads. Der kan dog være et par links, der ikke virker, men det kommer snarest...

 • foraldregruppe

  Ny netværksgruppe for forældre til børn/unge med udviklingshandicap

  Fra januar starter en ny forældregruppe, så har du lyst til at dele tanker, viden og erfaringer, så er det måske noget for dig...

Vågetjenesten søger frivillige

vaagerNye vågere søges! Hvert år dør 5000 danskere alene uden, at der er nogen ved deres side. Nogen som siger farvel. Hos Vågetjenesten gør vi, hvad vi kan for, at ingen - der ikke ønsker det - skal dø alene.

En våger, er en der sidder og våger over et dødende medmenneske. Det kan være på et af kommunens plejehjem, men det kan også være i private hjem.

Vi er 20 medlemmer i foreningen. Nogle er mere på end andre, men alle er en lille tak på det store sociale tandhjul. Vi er både mænd og kvinder i vågetjenesten og vi har det faktisk rigtig godt sammen.

Og vi kunne rigtig godt tænke os at blive endnu flere vågere.

Kunne det være noget for dig?

Vi våger kun 3 timer af gangen og det er oftest i tidsrummet fra kl. 23-8.

Inden du starter som våger kommer du på et vågekursus, så du er godt klædt på til opgaven. I starten kommer du heller ikke ud alene men følges med en erfaren våger, så du er godt forberedt og klar til selv at tage afsted efterfølgende.

Som frivillig deltager du ikke i plejen. Når du er til stede i rummet hos den døende, opfylder du behov for samtale, tavshed, læsning eller sang. Og du er den, der tilkalder hjælp, når det er nødvendigt.

Vågetjenesten har partnerskabs- og samarbejdsaftaler med kommunen, som hele tiden er med inden over, når der er brug for vågetjenesten.

Vågetjenesten er 100% frivilligt arbejde.

Kontakt os på mail@vaagetjenestenltk.dk eller tlf.: 23 71 23 66 mellem kl. 14.00 - 16.00, hvis det kunne være noget for dig.

Du kan også læse mere på www.vaagetjenestenltk.dk

Selvhjælp

frivillige

I FrivilligHuset mødes mange selvhjælps- og netværksgrupper om alt fra misbrug til litteratur. Læs mere om, hvad selvhjælp er og om de forskellige grupper her.

Flygtninge og frivillige

flygtninger

Få et overblik over de foreninger og frivillige tilbud rettet mod flygtninge og integration i Lyngby-Taarbæk.