Demensvenlige foreninger- aflyst

 
Kurset er aflyst. Der arbejdes på at finde en ny dato til kurset.
Vil du og dine frivillige medlemmer gerne vide mere om, hvordan I gør jeres forening mere demensvenlig, så er dette kursus måske noget for jer? 
 
Foreningen for Pårørende til Demensramte i Lyngby-Taarbæk Kommune tilbyder i samarbejde med Frivilligcenter og Selvhjælp Lyngby-Taarbæk (FSLT) en kursusdag, som hjælp til at gøre foreningerne mere demensvenlige. Vi har udvalgt en række af FSLTs medlemsforeninger, som vi tænker kunne have særligt gavn heraf. 
 
Demens er en fællesbetegnelse for en række sygdomstilstande karakteriseret ved vedvarende svækkelse af mentale funktioner. Det kan bl.a. komme til udtryk ved glemsomhed, besvær ved at udføre kendte opgaver, problemer med at finde ord, svigtende dømmekraft, forvirring vedrørende tid og sted, problemer med at tænke abstrakt, vanskeligheder med at finde ting, forandringer i adfærd og humør, ændringer i personlighed, samt mangel på initiativ etc. Den mentale svækkelse melder sig gradvist og derfor opdager vi det ofte sent i foreningerne.
 
Kurset afholdes lørdag d. 6. november kl. 9.30-15.30 på ”loftet” i Frivilligcenter & Selvhjælp Rustenborgvej 2A, DK-2800 Kongens Lyngby.
 
Deltagelse er gratis  og der vil være forplejning undervejs. 
 
På kursusdagen bliver deltagerne klædt på til at blive demensven-instruktør, dvs. at du efter endt kursus vil have opnået en god forståelse for, hvad det vil sige at være ramt af demens, samt vil kunne bidrage til at gøre jeres foreningsaktiviteter mere demensvenlige. Du modtager et diplom efter endt kursusdag. 
 
I forlængelse af kurset holder vi to netværksmøder i Frivilligcenteret d. 9.12.21 og d. 18.1.22 kl. 16.30-18.00, hvor deltagerne kan mødes for at udveksle ideer, udfordringer og succeser med at formidle viden om demens og imødegå medlemmer og brugere med begyndende demens i foreningerne.
 
For at sikre størst mulig effekt af kurset vil vi opfordre til, at der er 2 deltagere, gerne flere, fra hver forening. Tilmeldingsfrist 4. november 2021 
 
Du/I kan tilmelde jer her.
 
 
Hvis du har spørgsmål kan du kontakte fmd. Nina Harboe, Foreningen for pårørende til demensramte i Lyngby-Taarbæk Kommune på mail: pusterum1@gmail.com ; eller Charlotte Poort, Frivilligcenteret på telefon: 20708033 eller på mail: info@ltk-frivilligcenter.dk
 
Vi håber I vil være med til at inkludere demensramte medlemmer længst muligt i de frivillige fællesskaber.